En primícia, el vent que despentina

ALBA JUANOLA  |  La setmana passada va arribar a Regne Unit la Tempesta Doris, carregada de pluges, vents de 151 km/h i fins i tot algunes nevades al nord d’Escòcia. La potència del vendaval va ser tan forta que va causar molts enderrocs i una persona va morir enterrada per les runes. A més, en el trànsit es van patir molts retards, així com en els trens i els avions. Les cancel·lacions de vols estaven a l’ordre del dia ja que l’aeroport londinenca més gran del país, Heathrow, va anul·lar el 10% dels vols programats. Pel que fa a Irlanda, unes 20.000 llars es van quedar sense electricitat i algunes carreteres com les autopistes van haver de tancar temporalment.

Tot això podrien ser fets noticiables d’aquesta tempesta. Ara bé, què va publicar a les seves xarxes socials La Vanguardia? Doncs que el vent despentinava a una dona. Quina novetat, que el vent despentini.

Screenshot_20170224-114823.png
Captura de pantalla del tuit de La Vanguardia

I si clicaves a la notícia, et portava a una publicació del seu compte d’Instasgram que ja aportava més informació, com per exemple el nom de la tempesta i la velocitat dels vents:

Screenshot_20170224-114925.jpg
Captura de pantalla de la publicació a Instagram

S’entén que les notícies a les xarxes socials han de tenir un format més híbrid, no tan informatiu i que cridi l’atenció del lector. A més, l’espai de la redacció permès és molt mentor. Però realment el més destacable d’aquest fet era que el vent va despentinar a una dona i a la seva filla mentre passaven per un pont?

Crec que abans de clicar “publicar” ens hauríem de replantejar cap a quina direcció va el periodisme digital i a les xarxes, i considerar seriament si és la direcció adient.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s