350.org: Campanyes comunicatives que uneixen més de 188 països

ISABEL FREIJO – Arran del controvertit relleu de Donald Trump a la Casa Blanca i els seus reiterats esforços per negar i desacreditar el canvi climàtic, la organització sense ànim de lucre 350.org ha llançat una nova campanya comunicativa que pretén mobilitzar persones d’arreu del món del 5 al 13 de maig. It’s time to Divest form Fossil Fuels és una campanya que vol arribar a tots els líders mundials per tal que es compleixin els objectius de l’Acord de París  que va entrar en vigor el novembre de l’any passat i que insta als països signants a mantenir la temperatura mundial per sota la pujada de 2ºC i, si és possible, d’1,5ºC . Cada cop són més les iniciatives locals que gràcies a les potents campanyes comunicatives esdevenen globals; només cal recordar com va aconseguir estendre’s la Women’s March de Washington DC el mes de gener.

Com volen fer-ho?

L’organització planteja aturar absolutament tots els nous projectes d’explotació de petroli i gas, i finançar una transició justa a un 100% d’energia renovable per a tothom.

Partint de la base que la indústria dels combustibles fòssils no és compatible amb un clima segur, es defensa que la crema de combustibles fòssils és clarament incompatible amb l’objectiu de mantenir l’escalfament global per sota els límits fixats a París. Per tal que no s’iniciïn nous projectes que impliquin combustibles fòssils i eliminar els existents, 350 va llançar la setmana passada la Gobal Divestment Mobilisation, per tal que s’organitzin mobilitzacions populars per tot el planeta i pressionar als líders mundials perquè passin a l’estratègia de la desinversió, és a dir, a la desfeta d’accions, bons i fons d’inversió que no són ètics.

Què és 350?

350 és un moviment global que es dedica a impulsar campanyes online i accions públiques massives per afrontar la crisis climàtica i encunya aquest número com a nom perquè 350 significa “seguretat climàtica”, doncs s’ha de reuidr el CO2 de l’atomsera de més de 400 parts per milió a menys de 350. Va ser creat l’any 2008 per un grup d’amics d’universitats d’Estats Units i per Bill McKibben, l’autor d’un dels primers llibres sobre l’escalfament global. A partir d’aquí es van començar a organitzar dies d’acció coordinats, que vinculaven a altres organitzacions i activistes d’arreu del món. Els més importants són el Dia Internacional d’Acció Climàtica (2009), el dia Internacional de Solucions Climàtiques (2010), Planeta en Moviment (2011) i el dia d’Impactes Climàtics (2012). Aquest 2017 es busca una nova mobilització per aconseguir una solució que faci front a aquest conflicte pel qual es tem que torni a patir un retrocés.

Com que al món es parlen més de 4.000 llengües, 350 ha creat un vídeo que en 90 segons que sense paraules explica què és l’organització.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s