Un partit, moltes versions

Adrià Solé – Aquest passat cap de setmana va ser la Copa del Rei de Bàsquet. L’edició d’enguany es disputava a Vitòria amb els corresponents 8 equips classificats. Un cap de setmana en el que al Fernando Buesa Arena es van poder veure 7 partits entre quarts de final (disputats dijous i divendres), semifinals (disputats dissabte) i la gran final (celebrada diumenge). El partit que obria la copa era el que enfrontava el Reial Madrid, el guanyador de la competició, i el Morabanc Andorra. Aquest ha estat el que ha generat més polèmica. Un camp enrere de Sergi Llull quan faltaven 14 segons, no va ser vist pels àrbitres i va permetre al conjunt blanc anotar el triple per portar el partit a la pròrroga, guanyar-lo i finalment, proclamar-se campió per quart any consecutiu de la competició.

imgres
Camp enrere de Sergi Llull

Els principals mitjans esportius van explicar la jugada a les seves cròniques del partit d’una manera molt breu només mostrant el fet. Tant els dos diaris propers al conjunt blanc, el Marca i l’As, com els dos diaris barcelonistes, l’Sport i el Mundo Deportivo, només citen a l’interior de la peça la polèmica. Tots, exceptuant el Mundo, en el subtítol expliquen el camp enrere no xiulat.

Fins aquí no hi ha diferències entre uns diaris i altres. El problema és que totes les cròniques enllacen amb una anàlisi més profund de la jugada i aquí és on vénen les diferències. Al ser una jugada tan clara, tots els diaris expliquen que hi ha va haver camp enrere. L’Sport titulava l’anàlisi: ‘Els tres grans errors arbitrals que van salvar al Madrid‘. No només consideren que el Madrid va guanyar gràcies al camp enrere no xiulat, sinó que també gràcies a uns passos xiulats a Shermadini que ells consideren que no ho eren i d’un 3+1 tampoc no xiulat.

El Mundo Deportivo en la seva anàlisi no arribava tan lluny com l’Sport, i tan sols trobava dos errors arbitrals. El camp enrere i els passos de Shermadini.

Pel que fa als dos diaris madrilenys, només consideren polèmica l’acció del camp enrere. El diari As subtitula l’anàlisi amb una pregunta: ‘Llull pasa cerca o sobre la línea del centro del campo?‘. Aquest subtítol no té massa sentit perquè en totes les imatges i vídeos es veu clarament com trepitja la línia.

Però el diari Marca no es queda només en la polèmica de si era camp enrere o no, sinó que en l’article que enllacen a la crònica expliquen que els àrbitres van afavorir a l’Andorra durant tot el partit exceptuant aquesta jugada.

Depenent del mitjà podem trobar des de que tres errors arbitrals van fer guanyar al Madrid com de què per culpa de l’àrbitre el Madrid gairebé perd els quarts de final davant l’Andorra. L’únic que és 100% segur és que Llull va xafar la línia del mig del camp.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s