Entre la morbositat i el respecte

EUGÈNIA GÜELL

El Periódico és un diari que se centra molt en notícies de caire social, però una cosa és això i l’altra és què es considera notícia i com aquesta es tracta. Un article de Marta Altarriba de la setmana passada demostra que a vegades es treuen notícies d’on no n’hi ha, o que com a mínim, s’allarguen amb detalls insignificants.

La “notícia” es titula Bruna Marquezine: la “leona” de Neymar. L’article explica la relació entre Neymar i Marquezine, des que comencen, passant per una temporada que ho deixen i fins que decideixen tornar a estar junts. Més enllà de si això és notícia o no, el problema radica en el tractament i en el to que agafa.

Captura de pantalla 2017-02-13 a las 15.56.36.png

D’una banda, encara que d’entrada ho sembli, l’article no vol parlar ni fer una espècie de retrat de Marquezine. Només diu en el peu de foto que és actriu i model, i a l’últim paràgraf, encapçalat pel titolet “Crossfit”, en parla una mica més. Hi explica que volia estudiar fotografia o arquitectura, que li agrada cuinar i que li agraden les hamburgueses, però que “seguro que se priva de ellas para conservar ese cuerpazo, que mantiene practicando crossfit.” I segueix: “Ha sido considerada la mujer más sexi del mundo…” I continua: “aunque ella asegura: no soy una sex symbol, soy una niña.” I per acabar, explica que ella mateixa es defineix com una “leona”, però no en el sentit que tothom entén de bones a primeres en el titular, sinó perquè “me irrito, soy dramàtica cuando las cosas no van como quiero. No soy una persona fácil de lidiar.” I com que es veu que l’actriu va dir que en Neymar és molt romàntic, l’autora de l’article acaba així: “Neymar sabe domarla con sus detalles.”

Si l’objectiu era parlar d’ella, Marquezine no és només que ella sigui més que la “leona” de Neymar: ella no és de ningú, i menys una “novia de ida y vuelta”, tal i com diu a la capçalera. Però és que a més, ha actuat a dotze telenovel·les, a set pel·lícules i una obra de teatre, i segur que l’autora del text hagués trobat moltes més coses sobre ella i la seva vida professional si hagués buscat una mica. Però d’altra banda, el més alarmant és com la sotmet a Neymar, no només amb l’expressió “domarla”, sinó també amb la frase “(…) viendo posibilidades, Neymar apostó de nuevo por Bruna….”

Captura de pantalla 2017-02-13 a las 15.57.47.png

Existeix, doncs, una gran diferència entre decidir tractar temes més socials i d’interès morbós a com tractar-los. L’interès d’aquest tipus pot tractar-se sense faltar el respecte.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s