En què quedem?

PATRICIA MUÑOZ – Enric Millo va admetre ahir que s’estan duent a terme negociacions entre l’executiu central i la Generalitat. Poc després, Carles Puigdemont va negar que s’estigués realitzant cap encontre ni privat ni oficial amb Rajoy sobre les demandes catalanes.

Just quan Puigdemont va ser investit, va reunir-se amb Rajoy i va presentar-li una sèrie de demandes -reivindicacions d’incompliments per part de l’Estat vers Catalunya- que van sumar-se a les que ja havia presentat Mas anteriorment. En total, ara sumaven 46. Referèndum inclòs.

Rajoy ara pretén donar una resposta a aquestes demandes en la propera reunió amb Puigdemont, tot i que descarta inqüestionablement el referèndum vinculant a Catalunya. Això és innegociable, però les altres 45 peticions poden negociar-se (en relació a garantia de drets socials, política fiscal i financera, incumpliments de l’Estat amb Catalunya i invasió de competències i evitar la judicialització de la política).

Aquest és el panorama. Sembla ser, però, que aquesta realitat no s’interpreta de la mateixa manera per tothom. Deixeu-me que us ho il·lustri…

El País.PNGEP.PNG

Mentre que El País considera que la Generalitat està disposada a negociar, El Periódico afirma tot el contrari. És ben bé que la teoria del framing segueix vigent: cada mitjà interpreta la realitat amb els seus filtres, de manera que l’enquadrament que en resulta pot arribar a divergir molt. I tant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s