“My friend”: una bona aposta, però al 33

La campanya Casa nostra, casa vostra està mobilitzant molta gent per exigir l’acollida de refugiats a Catalunya. Aquest dissabte es farà un concert multitudinari al Palau Sant Jordi per reclamar accions als partits polítics, i una setmana després, hi haurà una manifestació a la Plaça Urquinaona amb les mateixes intencions.

Però un dels altres projectes que ha engegat Casa nostra, casa vostra és una sèrie documental anomenada “Vides Aturades”. La sèrie té deu capítols de tres minuts cadascun i TV3 els ha emès durant els últims dies després de cada Telenotícies vespre. Però més enllà d’aquesta iniciativa de la campanya, Catalunya Ràdio i TV3 s’han mullat a favor d’acollir refugiats, i la televisió autonòmica ha elaborat un producte audiovisual propi: “My friend”. 

“My friend” és un documental de TV3 que posa cares i noms a la crisi dels refugiats. El documental, codirigit per l’expresentador del “TN” Carles Prats, està enregistrat a Gràcia i dóna veu tant als refugiats que estan patint les conseqüències d’aquesta crisi humanitària com a les ONG i als voluntaris que estan ajudant sobre el terreny.

El programa, produït per TV3, es va poder veure el dijous 9 de febrer a la nit en prime time, és cert. Però el problema és que no es va emetre a TV3 sinó al 33, el segon canal de la televisió catalana.

És una llàstima perquè la cadena catalana ha invertit diners en aquest producte i ha aconseguit un contingut de qualitat, actual i que ajuda a contextualitzar i replantejar el problema. Però mentre alguns espectadors ho veien en directe, TV3 emetia “El retrovisor”, un programa que recorda l’època dels 80 amb nostàlgia. Pels que no es van adonar del que va emetre el 33, encara hi ha l’oportunitat de veure “My friend” a la carta.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s