Futbol i catalanofòbia

ELIA CUATRECASAS. El divendres 3 de febrer, el diari digital naciodigitial.cat publicava la notícia “Josep Merlos deixa Gol TV fart de patir la catalanofòbia”. El periodista Merlos sempre ha estat lligat al món del motor com a comentarista de la F1.  Fa poc més d’un mes, però, va fixar per Gol TV i va debutar en la retransmissió del partit de la Copa del Rei Athletic-Barça al 5 de gener.  

El mitjà explica que el comentarista no ha suportat els insults que ha rebut a les xarxes, molts dels quals per la seva condició de català. La notícia es basa en la carta que va escriure el periodista esportiu pel diari Sport, on explica perquè ha pres la decisió de marxar. Ell mateix assegura que el futbol ha canviat i que creu que no està al nivell que exigeix la narració de partits.

imagen1
Fragment de la carta on Merlos reconeix que no ha estat a l’altura de les circunstàncies

En cap moment de la carta diu que marxi perquè se li estigui discriminant pel fet de ser català i independentista. Marxa per motius professionals i perquè ha cregut que el més honest era deixar-ho. Al final de l’escrit sí que menciona i parla dels insults que ha rebut i que alguns han estat pel fet de ser català. Acaba dient que no hi ha cabuda per l’insult i que cal separar política i futbol. El diari acompanya la notícia amb tres tweets d’usuaris on insulten Merlos. Quan cliques et redirigeix a una pàgina que no existeix. Per tant, no sabem si aquests comptes de Twitter són verídics o no.

imagen2
El comentarista explica les crítiques que ha rebut

El que és cert és que en els últims partits hi ha hagut polèmica per la seva narració i la majoria de vegades a estat trending topic a Twitter. Les crítiques han estat moltes però la major part enfocades en la manera de com ho narrava i els errors que cometia, no pel fet de ser català. De fet, Merlos s’ha fet viral per vídeos que recullen alguns lapsus durant els partits.

En aquest cas, Nació Digital decideix posar l’accent en la catalanofòbia quan en aquest cas no és el motiu de la seva decisió de marxar del canal. A les xarxes socials molts usuaris han mostrat la seva opinió al respecte.

 

imagen3
Comentaris de la notícia de Nació Digital

 

imagen4
Comentari d’un usuari a Twitter

 

A més a més el president del Govern, Carles Puigdemont va retuitejar la notícia, donant així més “bombo”.

imagen5
Captura del Twitter de Carles Puigdemont

El mitjà digital  ha aprofitat el fet que Merlos sigui català per capgirar la informació i obviar la gran quantitat de crítiques que han estat per la seva labor periodística. D’aquesta manera s’acaba polititzant una notícia i malinterpretant unes declaracions.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s