Caixabank interessa més que altres esports per a TV3

PAU VÁZQUEZ  ‘Caixabank’ t’ofereix els esports’. Aquesta és la frase amb què comença la secció d’esports a cada telenotícies de TV3 (minut 32.00). I el divendres dia 20 de gener, que aquest banc és el patrocinador de la secció esportiva es va notar.

Molts cops s’ha parlat de la problemàtica que genera que els mitjans de comunicació no s’enfonsin gràcies a bancs i grans empreses. Quan això succeeix, les possibles notícies negatives d’aquests inversors desapareixen de la graella informativa per por que retirin el suport econòmic. Aquesta dependència, doncs, acaba generant que els periodistes no facin bé la seva feina d’informar de les qüestions d’interès que afecten els ciutadans. A més de el vessant de no informar negativament dels patrocinadors, també existeix l’altra cara de la moneda: fer-los publicitat.

captura-de-pantalla-2017-01-22-a-las-14-16-38

Els esports de TV3 començaven com de costum amb les notícies del Barça, en aquest cas parlant de la seva victòria a Anoeta, a la qual dedicaven 1 minut i 47 segons. Com a segona notícia, els editors van decidir que estaria bé dedicar mig minut a la notícia que Caixabank i el Barça havien renovat l’acord de patrocini fins a la temporada 2019-2020. La peça no l’explicava la periodista a càmara de forma ràpida, sinó que anava acompanyada de vídeo. Després d’aquesta notícia venien les del Madrid, l’Espanyol, una del Rally i finalment un breu sobre el jugador català Deulofeu.

Si observem els percentatges de temps que cada notícia va ocupar, veiem que la de Caixabank va ocupar el mateix temps que la notícia del Madrid, el rally, i més que la de Deulofeu. Només les notícies de Barça i Espanyol van superar-la en temps, tot i que la de l’Espanyol la van reservar fins la quarta posició. Era necessari dedicar aquest mig minut a Caixabank? Aquell mateix dia, igual que es va recuperar la notícia del Barça del dia anterior, es podria haver parlat de la victòria de la selecció d’handbol, de la lesió de Pau Gasol a la mà, o parlar dels equips catalans que dissabte anaven a disputar els quarts de la Copa d’Europa d’hoquei en patins femení.

El que estar clar és que la dependència dels mitjans provoca que notícies purament econòmiques i d’un interès qüestionable passin per sobre de notícies esportives, entre les quals destaquen per la seva invisibilització les notícies d’esports femenins. I si TV3 hagués utilitzat aquest mig minut per no fer la pilota i tractar l’esport femení? Lamentablement, tot hauria de ser diferent perquè això pogués succeir.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s